Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Makaó

Makaó

Hong Kong, Hong Kong

Makaó egykor portugál gyarmat volt, napjainkban pedig az ázsiai Las Vegasként tartják számon.

Tovább olvasom

Peak

Peak

Hong Kong, Hong Kong

A Peak hegyvidék 552 méteres magasságával Hong Kong szigetének legmagasabb pontja.

Tovább olvasom

Wong Tai Sin-templom

Wong Tai Sin-templom

Hong Kong, Hong Kong

A hong kongi Wong Tai Sin templomban évente csaknem 3 millió hívő mutatja be áldozatait valamelyik csodatévő szent előtt.

Tovább olvasom

Central District

Central District

Hong Kong, Hong Kong

Hong Kong mai városközpontja helyén alakult ki a korábban Victoriának nevezett város, a Central District elődje.

Tovább olvasom

Museum of Art

Museum of Art

Hong Kong, Hong Kong

Tehetős gyűjtők adományainak köszönhetően a klasszikus kínai művészet számos mesterműve került a Museum of Art birtokába.

Tovább olvasom

Milyen város Hong Kong?

Hongkong nem mindennapi látvány: milliós nagyváros, kulturális egyveleg, egyszerre szupermodern és egzotikus, közben eredeti kínai. Hongkong a világ legelbűvölőbb és legizgalmasabb helyeinek egyike.

Hongkong szigetét 1841-ben a britek foglalták el, akik úgy gondolták a sziklás sziget nem alkalmas város alapítására, ezért csak egy támaszpontot terveztek a területre. Ennek ellenére a határokat még kétszer bővítették. Aberdeen mellett sasfakitermelés folyt, amely a tömjén előállításának egyik alapanyaga. A kérdésre, hogy mi a terület neve a helyiek azt válaszolták, hogy Hongkong, azaz tömjénkikötő. A britek pedig azt hitték az egész szigetet így hívják. Az elnevezés napjainkig megmaradt.

1945 és 1949 között egyre több kínai érkezett a szigetre, akik kezdetben nyomornegyedekben telepedtek le. Annak érdekében, hogy a gyarmaton ne legyen káosz, a XIX. században új területek feltöltéséhez és lakónegyedek építésébe kezdtek. Napjainkban a szigeten 6,7 millió ember él.

A várost az abszolút kettősség jellemzi. Egyrészt minden szupermodern, másrészt az itt élők nem felejtik hagyományaikat. Megtaláljuk a kínai őshaza és a brit kultúra nyomait is. Néhány utcának napjainkban is angol elnevezése van. A helyiek ugyanakkor nagyon megbecsülnek mindent: a metró tiszta és nincsenek falfirkák sem.

Ahhoz hogy Hongkong igazi arcát megismerhessük legalább egy hetet el kell tölteni a szigeten. Magával ragadó a város dinamikája és lüktetése. Látogatásunk során ne felejtsük el megtekinteni a híres palotákat, romantikus romokat, híres múzeumokat, bájos tereket és templomokat.

Hong Kong Galériák

Hong Kong Park
Hong Kong, Hong Kong Látnivalók
Holiday Inn Golden Mile****
Hong Kong, Hong Kong Szállás
Bubble tee
Hong Kong, Hong Kong Vendéglátás
Virág- és díszmadárpiac
Hong Kong, Hong Kong Vásárlás
Állat- és növénykert
Hong Kong, Hong Kong Szabadidő
Lan Kwai Fong
Hong Kong, Hong Kong Szórakozás

Isztambul

Isztambul

Tunisz

Tunisz