Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Hong Kong

Hong Kong történet

Hong Kong, Hong Kong, Történet

Hong Kong története

Hong Kong, Hong Kong, Történet

Hongkong nem mindennapi látvány: milliós nagyváros, kulturális egyveleg, egyszerre szupermodern és egzotikus, közben eredeti kínai. Hongkong a világ legelbűvölőbb és legizgalmasabb helyeinek egyike.

Hongkong szigetét 1841-ben a britek foglalták el, akik úgy gondolták a sziklás sziget nem alkalmas város alapítására, ezért csak egy támaszpontot terveztek a területre. Ennek ellenére a határokat még kétszer bővítették. Aberdeen mellett sasfakitermelés folyt, amely a tömjén előállításának egyik alapanyaga. A kérdésre, hogy mi a terület neve a helyiek azt válaszolták, hogy Hongkong, azaz tömjénkikötő. A britek pedig azt hitték az egész szigetet így hívják. Az elnevezés napjainkig megmaradt.

1945 és 1949 között egyre több kínai érkezett a szigetre, akik kezdetben nyomornegyedekben telepedtek le. Annak érdekében, hogy a gyarmaton ne legyen káosz, a XIX. században új területek feltöltéséhez és lakónegyedek építésébe kezdtek. Napjainkban a szigeten 6,7 millió ember él.

A várost az abszolút kettősség jellemzi. Egyrészt minden szupermodern, másrészt az itt élők nem felejtik hagyományaikat. Megtaláljuk a kínai őshaza és a brit kultúra nyomait is. Néhány utcának napjainkban is angol elnevezése van. A helyiek ugyanakkor nagyon megbecsülnek mindent: a metró tiszta és nincsenek falfirkák sem.

Ahhoz hogy Hongkong igazi arcát megismerhessük legalább egy hetet el kell tölteni a szigeten. Magával ragadó a város dinamikája és lüktetése. Látogatásunk során ne felejtsük el megtekinteni a híres palotákat, romantikus romokat, híres múzeumokat, bájos tereket és templomokat.

Forrás: Marco Polo: Hongkong

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!