Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Hong Kong

Hong Kong közlekedés

Hong Kong, Hong Kong, Közlekedés

Közlekedés

Hong Kong, Hong Kong, Közlekedés

Légi közlekedés
Minden repülő a Chek Lap Kok repülőtérre érkezik. A terminálok előtt található a Transport Centrer, ahonnan a város felé indulnak a közlekedési eszközök: repülőtéri vasút, busz és taxi.
A vasút a Central District végállomásig közlekedik. Az Airbus buszok közvetlenül viszik az utasokat sok szállodához. Az A11-es a Causeway Bayhez, az A 21-es a Kowloon pályaudvarához visz. A menetdíjat az automatába kell bedobni.

Vasút
A Kína felől érkező vonatok a Kowloon pályaudvarra érkeznek. Itt történik az útlevél- és vámvizsgálat.

MTR
Az MTR (Mass Transit Railway) a hongkongi metró és gyorsvasút vállalat, amely 10 vonalat működtet. Jegyek az automatákban válthatók 3,50 $-tól.

Busz
Hongkongban több busztársaság is van. A kikötői alagutakon közlekedők piros színűek és három számjeggyel ellátottak. A jegyek ára a megtett út hosszától függően változik. A legtöbb buszon kijelzőn olvasható a következő megálló neve. A járatok általában éjfélig közlekednek.

Maxicabs
A zöld csíkos minibuszok úgy közlekednek, mint a buszok, a piros csíkosak viszont taxiként működnek és kiszálláskor kell fizetni.

Villamos
A villamos Hongkongban nagyon olcsó. Fizetni leszálláskor kell, ügyeljünk arra, hogy nincs visszaadás. Az egyes megállókat nem mondják be.

Light Rail Transit
A modern villamos a New Territories nyugati felében jár.

Komp
A kikötői kompknál megfelelő váltópénzzel jutunk a leggyorsabban át a kapukon. Az utolsó Star Ferry 23:30-kor indul. A legtöbb szigetre a komp a Central hajóállomásról indul.

Taxi
Minden taxi regisztrált és taxaméterrel közlekedik. A New Territories területén közlekedő zöld taxik nem hajtanak be a városba. A legtöbb taxis nem ért angolul, érdemes ezért az úti célunkat kínaiul feliratni, és a szálloda nevét és címét is hordjuk magunknál.

Octopus-Card
Az Octopus-Card-ot már a repülőtéren megvásárolhatjuk - szinte minden közlekedési eszközre érvényes, és már a repülőtértől használható. A kártyát az állomási kapuknál vagy a buszokon kell lehúzni, és sípoló hang jelzi, ha az összeg levonásra került.

Megvásárlásakor zálogot is kell fizetnünk, amelyet a kártya visszaváltásakor kapunk vissza. Ezt a repülőtéren vagy a metróállomásokon tehetjük meg.

Forrás: Marco Polo: Hongkong

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!