Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Central District

Hong Kong, Hong Kong, Látnivalók

Central District

Hong Kong, Hong Kong, Látnivalók
  • Cím: Statue Square Hongkong, 德輔道中

Hong Kong mai városközpontja helyén alakult ki a korábban Victoriának nevezett város, a Central District elődje, amely napjainkban az üzleti élet szívének számít. Nyugati és keleti irányban található a város legrégebbi, legszínesebb és legsűrűbben lakott városnegyedei, minél magasabban fekszenek a hegyoldalakon, annál zöldebbek, előkelőbbek és drágábbak.

A városközpontban kilométer hosszan sétálhatunk az utcák szintje felett húzódó hidakon és épületeken keresztül. Itt található a város egyik legjellegzetesebb helye, a a Statue Square. Vasárnaponként a város Fülöp-szigetekről származó szobalányai óriási pikniket rendeznek itt és a szomszédos utcákban. 

A tér északkeleti részén áll az egykori tengerparti City Hall, amelynek termei számos rendezvénynek adnak otthont. A Central District felett terül el  a Peak, az előkelő villanegyed, amely Hong Kong legnagyobb látnivalója. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és a kikötőre.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Central District
Hong Kong, Hong Kong
Copyright: tarunthegreat   Forrás: flickr

Hong Kongi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!